Fiska i Nybro

482_309745I Nybro med omnejd är vi stolta över allt vi har att erbjuda våra kommuninvånare och besökare. De flesta känner nog till Glasriket och vår fina natur, men hur många vet att man faktiskt kan fiska regnbåge här? Det enda man behöver tänka på är att fixa fiskekortet, sedan är det bara att bege sig till Vapnebäcksån. Om man hellre fiskar mer centralt, i Nybro stad, kan man så göra i Svartegöl; det är dessutom helt fritt, så du behöver inget fiskekort. I Linneasjön är det också fritt att fiska, men i övrigt krävs fiskekort om du till exempel vill fiska i: Madesjösjön, Boasjön, Hindsjön, Stensjön, Orranäsasjön, Rismålagöl, Örsjösjön och Hultebräan.

För att få tag på fiskekort till respektive fiskeställe är det bäst att höra av sig till någon av alla de kontaktpersoner som står listade vid respektive fiskesjö. Det är lätt att finna information på Internet om detta.

Att bo i Nybro är en fröjd både för ögat och kroppen. Här finns aktiviteter för stora som små, likväl som magiskt natursköna platser för friluftsliv, bad och fiske. Dessutom är det aldrig långt till historien och människors leverne på platsen sedan flera hundra år tillbaka i tiden. Sist men inte minst finns här såklart också goda möjligheter att shoppa loss. Här finns gott om butiker för alla smakriktningar. Egentligen är det bara din fantasi som sätter gränser för vad man kan hitta på i Nybro. Möjligheterna är oerhört många och här finns något för hela familjen.

Varför inte kombinera en bad- och fiskedag i denna underbara småländska idyll? Kom till Nybro och njut av ett dopp vid någon av alla våra badplatser, men glöm inte att först ordna med fiskekortet om du vill unna dig en stunds fiske i någon av våra fina fiskesjöar. Här finns också flera grillplatser, så när firren är på kroken kan man fixa grillen bums, om man så vill.