Naturligt i Nybro

ImageHandler (1)Om du befinner dig i Kalmar län eller kanske någonstans i Småland så kan vi verkligen rekommendera ett besök i vårt fina Nybro med omnejd. Oavsett om du bara vill strosa runt och njuta av naturen och friluftslivet eller vill göra något mer aktivt så finns de rätta förutsättningarna här i Nybro kommun. Här satsas det både kort- och långsiktigt på idrott och friluftsliv, i en underskön miljö.

Njut av naturen, dess artrikedom och vårt härligt varma och torra vår- och försommarklimat! Ta vara på dagen och släpp loss livskrafterna i Nybro stad likväl som i Svartbäcksmåla. Promenera eller rid på en led, ta ett dopp vid en av alla våra badplatser eller ta dig en fisketur. Här i Nybro har naturen så otroligt mycket att bjuda på, det torde finnas något för alla smakriktningar.

Själv är jag väldigt förtjust i Svartbäcksmåla, naturreservatet som ligger nära samtidigt som det känns långt bort, i en helt annan värld. Ja, det vår pärla, som vi brukar säga. I Svartbäcksmåla finns allt från barnens äventyrsbana till en härlig skidbacke. I motionsspåret kan man gå likväl som jogga och springa målmedvetet. Här finns till och med ett ute-gym med tio stationer, mountainbike-leder och en pumptrackbana. Det spelar ingen roll om man är nybörjare eller proffs, ung eller gammal, här finns något för alla. Kanske borde vi säga något extra gott om skidspåren för den som älskar längdskidåkning. I Svartbäcksmåla finns nämligen ett av sydöstra Sveriges bästa områden för skidåkning.

Den som föredrar hästar och att rida kommer inte heller att bli besviken, för här har vi en ridled som är, i runda slängar, 10 mil lång. Man rider genom hela Glasriket på en led som det såklart också går att vandra och cykla på.

Kom till Nybro och njut av vår natur och vårt naturliga sätt att vara.