Nybro är idrottens kommun

0Vi är så stolta över vårt Nybro! Alla satsningar på idrott och friluftsliv har resulterat i att vår lilla småländska kommun fått utmärkelsen Årets idrottskommun i Smålandsidrotten 2016. För den som inte riktigt vet vad det är för något kan vi upplysa om att det är Smålands Idrottsförbund som inrättat utmärkelsen, med start år 2011. Smålandsidrotten tillhör Riksidrottsförbundet och utgör dess regionala organisation i Småland.

Tack vare våra satsningar och alla eldsjälars engagemang för ett aktivt Nybro kunde vi ansöka om och bli utvalda som årets småländska idrottskommun. Att var och en av kommunens invånare ska kunna ägna sig åt idrott och leva ett hälsosamt liv är A och O för oss. Vi kommer att fortsätta investera i friluftslivet och olika idrotter. Det ska finnas en kontinuitet och långsiktighet i det vi gör. Det är väldigt uppmuntrande och roligt att vi fått utmärkelsen Årets idrottskommun i Smålandsidrotten 2016, en morot som gör det än enklare att fortsätta med satsningar på allt från bredd- och spontanidrott till elitidrott utomhus såväl som inomhus.

Rent konkret så har vi siktet inställt på att prioritera idrott och rusta upp kommunens idrottsanläggningar även i framtiden. Det vi hittills gjort kan sammanfattas med följande lista:

  • En helt ny allvädersanläggning har byggts
  • Både simhallen och ishallen (Liljas Arena) har byggts ut och renoverats
  • Linneasjön har fått en fiskebrygga
  • Svartbäcksmåla har rustats upp för att bli ett än bättre fritidsområde
  • Ridleden via Glasriket har fått en upprustning
  • OG-hallen kommer att få nytt konstgräs

Som ni kan se har vi gjort en hel del, men det är ett viktigt och ständigt pågående arbete. Oavsett om du bor i kommunen eller besöker vårt fina Nybro så är det lätt att ta sig ut i naturen och njuta av en stunds rekreation och friluftsliv. Det är alltid lätt att vara aktiv i Nybro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *