Vi är ett gäng glada Nybrobor som bestämt oss för att skriva lite om orten och kommunen i form av en blogg. Jag lyfter fram vad vi alla tycker och tänker, men ibland är det bara jag som har en åsikt, vilket framgår. Nybro är en fantastisk plats att bo på. Kommunen erbjuder sina invånare en uppsjö av aktiviteter, sevärdheter och nöjen. För den som inte vet, så ligger Nybro i Kalmar län, Småland, men det tror jag nog egentligen att de flesta vet.

Jag, som är den mest aktiva av oss här på bloggen, är en kvinna mitt i livet, med intresse för historia och kultur, likväl som friluftsliv och fiske. Och, naturligtvis är jag stolt över Glasriket och alla glasbruk som finns här i Nybro med omnejd. Extra roligt är det också med den så kallade Madesjöduken, Nybro Glasbruk och vårt James Bond Museum.

Här fanns en gång en kvinna som vävde så kallade förningsdukar och sålde till hemmen här i trakten, med ett för denna typiskt mönster och färger. Jag har själv ganska många sådana dukar och tycker de är väldigt fina. Madesjöduken är en kul grej att ta med sig festmat till knytkalaset i. Vårt eget Glasbruk här i Nybro har en speciell historia, där entreprenören Arthur Mellström fick med sig ett antal glasarbetare och investerade i glasbruket år 1935. James Bond behöver nog inte någon närmare presentation, men jag tycker att det är väldigt roligt att vi har ett museum till hans och filmernas ära.

Syftet med denna blogg är att få dig som läsare nyfiken på vår underbara ort i Småland, Nybro! Och, ovanstående är bara ett smakprov, så häng med och lär dig mer om Nybro.